dilluns, 21 de maig del 2012

15.000 persones protesten a Barcelona contra les retallades en llocs de treball per a discapacitats

Les partides destinades a les polítiques d'ocupació s'han reduït en un 56% a Catalunya

Els afectats manifesten que això pot deixar sense feina més de 2.500 discapacitats



UROPA PRESS / Barcelona Unes 15.000 persones (1.500 persones segons la Guàrdia Urbana), han participat aquest diumenge en la jornada de protesta organitzada per l'Associació de Discapacitats Intel·lectuals de Catalunya (Dincat) a l'Arc de Triomf de Barcelona, per mostrar el seu rebuig a les retallades en llocs de treball per a discapacitats.

La manifestació ha criticat que la partida destinada a Polítiques Actives d'Ocupació a Catalunya es redueix un 56% respecte a la de l'any passat, cosa que podria afectar els Centres Especials de Treball (CET) i deixar sense feina més de 2.500 discapacitats i persones en risc d'exclusió.

Sota el lema Això sí que no. Si ens retalleu ens abandoneu, durant tot el matí de diumenge l'acte ha comptat amb diverses activitats lúdiques com una batucada, una actuació castellera o un flashmob.

Mur simbòlic

Com a acte simbòlic s'ha enderrocat un mur que simbolitza les barreres amb què es troben algunes persones discapacitades en el moment d'aconseguir la plena inserció laboral.

Entre les personalitats que han assistit a l'esdeveniment hi ha el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el seu homòleg a UGT, Josep Maria Álvarez.

A més de Dincat i Amfeina, la mobilització ha comptat també amb el suport d'entitats d'ajuda a discapacitats com ara Actes i Ecom, que recentment ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO).

La presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, ha reivindicat el dret a una "feina protegida" per al col·lectiu.

Cadenas ha explicat que des de l'associació es negocia constantment amb les administracions espanyola i catalana per poder donar el servei ajustant-se a una nova subvenció. "La retallada que s'està plantejant no pot ser, i no pot anar al carrer ni una persona amb discapacitat", ha destacat l'organitzadora de l'acte, que espera que hi hagi un canvi de rumb en aquests ajustos.