dijous, 20 de setembre del 2012

Els aturats de llarga durada s'acosten als tres milions i suposen el 52,2% del total

EL PERIÓDICO / Barcelona Els aturats de llarga durada s'acosten als tres milions de persones i ja representen el 52,2 % del total dels desocupats, segons l''Informe regional del mercat laboral' elaborat per la patronal d'ETT, Agett.
El document publicat avui adverteix que els desocupats que fa més d'un any que busquen feina van sumar 2.974.400 fins al juny d'aquest any i que els aturats majors de 55 anys s'han multiplicat per quatre des de l'inici de la crisi.
La taxa d'atur dels majors de 55 anys ha passat del 5,5% del tercer trimestre del 2007 al 16,8% el segon trimestre d'aquest any i pugen a 495.700 desocupats segons l'EPA, la quantitat d'aturats més alta d'aquest grup en tota la sèrie històrica comparable que publica l'INE.
L'Agett assenyala que el 67% d'aquest col·lectiu d'aturats fa més d'un any que intenta trobar feina sense èxit, si bé puntualitza que també és el grup més actiu en la recerca de feina.
"La necessitat d'aconseguir ingressos extres per compensar la pèrdua del lloc de treball dels altres membres de la casa porta aquesta generació a haver de sortir a buscar feina, en molts casos, a buscar la seva primera feina", assenyala l'informe.
Totes les comunitats autònomes, tret de Castella-la Manxa i la Rioja, han augmentat el pes dels desocupats de llarga durada i mentre a València aquest col·lectiu representa el 55,3 % del total d'aturats de la regió, a les Canàries suposa el 54,1%, a Andalusia, el 53,6%, a Catalunya, el 53,2% i a Madrid i Extremadura, el 53%.